27 & 28 november 2018 Sanadome, Nijmegen
Menu

Informatie

Het Nijmegen Career Event zal dit jaar plaatsvinden op dinsdag 27 en woensdag 28 november 2018 in het Sanadome.

 

Alle wijn en spijs activiteiten en de individuele gesprekken zijn met cv-check. Verder zijn er ook enkele workshops met cv-check. Dit staat bij de desbetreffende bedrijven vermeld.

 

 

 

 

Dresscode

De dresscode voor het Nijmegen Career Event is business formal. Dit betekent dat mannen in volledig pak moeten komen met nette herenschoenen. We raden je aan om ook een das te dragen. Vrouwen worden verwacht een colbert, zakelijke jurk of blouse met broek, pantalon of rok te dragen (rokken en jurken tot de knie en gecombineerd met zwarte of neutrale kousen). Lage hakken zijn acceptabel. Deze dresscode zal je helpen om een betere indruk achter te laten op de recruiters.

Sluiting inschrijvingen

Op  zondag 11 november zullen in inschrijvingen sluiten voor de bedrijven met cv-selectie. 

Op  zondag 18 november zal de algemene inschrijving voor het NCE sluiten!

Houd deze data goed in de gaten en schrijf je op tijd in! 

Openingsspreker

Onze openingsspreker dit jaar is Freek Schouten, een van de oprichters van Magnet.me. Hij zal op 27 november het Nijmegen Career Event openen.

Magnet.me is een online netwerk voor studenten, starters en werkgevers waar studenten al hun carrièrekansen kunnen ontdekken.

Het netwerk zorgt ervoor dat studenten en potentiële werkgevers elkaar kunnen ontmoeten en er zo een brug gebouwd kan worden tussen student en werkgever.

 

"Mijn naam is Freek Schouten, ik ben 33 jaar, en een van de oprichters van Magnet.me. 

Wist je dat je zo'n 90 duizend uur van je leven (dit zijn 10 hele jaren non-stop!) aan werk besteed? So, it better be good... Je gaat tenslotte ook pas met iemand trouwen als je hem/haar goed kent en geleerd hebt wat je wel/niet in iemand zoekt? Waarom gaan er dan toch zoveel starters aan de slag bij een bedrijf dat ze nauwelijks kennen, of zonder een helder beeld te hebben van wat er verder allemaal is? 

Ik ben opgegroeid in Rotterdam, heb in Delft Technische Natuurkunde gestudeerd, en ben in 2012 weer verhuisd naar Rotterdam waar ik samen met 2 vrienden Magnet.me ben gestart. Magnet.me is een online netwerk voor studenten, starters en werkgevers waar studenten al hun carrièrekansen kunnen ontdekken. Met een team van 30 man zorgen wij ervoor dat meer dan 1,700 bedrijven en 150,000 studenten gebruik kunnen maken van Magnet.me, ook zijn wij recentelijk in de UK gelanceerd.  

Een van de belangrijkste drijfveren om een bedrijf te starten is dat je iets wilt veranderen; je ziet een (vaak onnodig) probleem en wilt dat maar al te graag oplossen. Toen wij zelf in de laatste fase van onze studie zaten, merkten wij hoe lastig het is om een goed beeld te krijgen van de voor jou relevante banen. Je kunt onze missie dan ook wel omschrijven als -niet geheel toevallig in lijn met het thema van het career event - het bouwen van overzichtelijke, veelzijdige, stevige maar vooral ook simpele bruggen tussen studenten en bedrijven. 

Graag kom ik de 27e wat meer vertellen over onze kijk op 'Building Bridges'. 

Tot dan!