Over Nijmegen Career Event 

Het Nijmegen Career Event, kortweg NCE, is een jaarlijks evenement met het doel studenten en bedrijven met elkaar te verbinden. Verschillende bedrijven laten op dit evenement door middel van presentaties en workshops zien hoe de studenten hun kennis met betrekking tot de bedrijfskunde en de economie in de praktijk kunnen gaan toepassen.

Voor studenten die de oriëntatiefase al voorbij zijn, biedt het Nijmegen Career Event de mogelijkheid om kennis te maken met bedrijven door onder andere individuele gesprekken te faciliteren. Hier kunnen zowel student als bedrijf zien of ze goed bij elkaar passen voor bijvoorbeeld een stage, traineeship of startersfunctie.

Lees meer over het eventSchrijf je nu in!

Bundeling van krachten

Het Nijmegen Career Event komt tot stand door de bundeling van krachten tussen studievereniging Synergy en de ESV. Deze vertegenwoordigen samen de studies bedrijfskunde, (bedrijfs)economie en recht en management. 

Veelgestelde vragen NCE

 

  • Voor wie is het NCE? 

Het NCE is bedoeld voor studenten die zich aan het oriënteren zijn op hun mogelijkheden na hun studie en graag meer kennis vergaren over een verscheidenheid aan bedrijven. Verder is het evenement interessant voor studenten die in de laatste fase van hun opleiding zitten om in contact te komen met bedrijven.  

  • Waarom is het NCE interessant voor studenten?  

Op het NCE worden bedrijven en studenten aan elkaar voorgesteld. Zowel bedrijven als studenten kunnen laten zien wat zij in huis hebben.   

  •  Voor wanneer moet ik me aanmelden voor het NCE? / inschrijfdeadlines  
Er gelden twee inschrijfdeadlines voor het NCE.
Donderdag 10 november 2022 om 17.59 uur: inschrijvingen voor activiteiten met CV selectie (Wijn & Spijs en individuele gesprekken).

Donderdag 17 november 2022 om 17:59 uur: overige inschrijvingen.

  •  Hoe moet ik gekleed naar het NCE? 

De dresscode voor het NCE is business formal. Dit betekent dat je in volledig pak komt met nette schoenen. We raden je aan om ook een das te dragen. Je mag ook een colbert, zakelijke jurk of blouse met broek, pantalon of rok dragen (rokken en jurken tot de knie en gecombineerd met zwarte of neutrale kousen). Lage hakken zijn acceptabel. Deze dresscode zal je helpen om een goede indruk achter te laten bij de bedrijven.

  • Hoe ziet een dag op het NCE eruit? 

Het tweedaagse evenement wordt geopend met een gastspreker. Na de opening starten twee rondes waarin je de presentaties en workshops van verschillende bedrijven kunt bezoeken waarvoor je bent ingeschreven. Tijdens de lunch is er een bedrijvenmarkt waarbij je de kans krijgt om in contact te komen met alle aanwezige bedrijven. Aansluitend zijn er nog drie rondes met activiteiten waarvoor je ingeschreven moet zijn. Naast presentaties en workshops kun je één-op-één in gesprek gaan met de bedrijven of deelnemen aan een wijn & spijs. Beide dagen worden afgesloten met een borrel. 

Zit jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@nijmegencareerevent.nl