Over Nijmegen Career Event (GAAT FYSIEK DOOR)

Het Nijmegen Career Event, kortweg NCE, is een jaarlijks evenement met het doel studenten en bedrijven met elkaar te verbinden. Verschillende bedrijven laten op dit evenement door middel van presentaties en workshops zien hoe de studenten hun kennis met betrekking tot de bedrijfskunde en de economie in de praktijk kunnen gaan toepassen.

Voor studenten die de oriëntatiefase al voorbij zijn, biedt het Nijmegen Career Event de mogelijkheid om kennis te maken met bedrijven door onder andere individuele gesprekken te faciliteren. Hier kunnen zowel student als bedrijf zien of ze goed bij elkaar passen voor bijvoorbeeld een stage, traineeship of startersfunctie.

Lees meer over het eventSchrijf je nu in!

Bundeling van krachten

Het Nijmegen Career Event komt tot stand door de bundeling van krachten tussen studievereniging Synergy en de ESV. Deze vertegenwoordigen samen de studies bedrijfskunde, (bedrijfs)economie en recht en management. 

Veelgestelde vragen NCE

 

  • Voor wie is het NCE? 

Het NCE is bedoeld voor studenten die zich aan het oriënteren zijn op hun mogelijkheden na hun studie en graag meer kennis vergaren over een verscheidenheid aan bedrijven. Verder is het evenement interessant voor studenten die in de laatste fase van hun opleiding zitten om in contact te komen met bedrijven.  

  • Waarom is het NCE interessant voor studenten?  

Op het NCE worden bedrijven en studenten aan elkaar voorgesteld. Zowel bedrijven als studenten kunnen laten zien wat zij in huis hebben.   

  •  Voor wanneer moet ik me aanmelden voor het NCE? / inschrijfdeadlines  

Er gelden verschillende inschrijfdeadlines voor het NCE. De eerste deadline is voor de activiteiten met CV selectie. Dit zijn de inschrijvingen voor de Wijn & Spijs en individuele gesprekken. Deze deadline is op 8 november 2021 om 20.00.

De tweede deadline is voor de overige inschrijvingen en is op 16 november 2021 om 12.00. 

  •  Hoe moet ik gekleed naar het NCE? 

De dresscode voor het NCE is business formal. Dit betekent dat je in volledig pak komt met nette schoenen. We raden je aan om ook een das te dragen. Je mag ook een colbert, zakelijke jurk of blouse met broek, pantalon of rok dragen (rokken en jurken tot de knie en gecombineerd met zwarte of neutrale kousen). Lage hakken zijn acceptabel. Deze dresscode zal je helpen om een goede indruk achter te laten op de bedrijven.

  • Hoe ziet een dag op het NCE eruit? 

Het tweedaagse evenement wordt geopend met een openingsspreker. Na de openingsspreker ga je naar activeiten, zoals een presentatie of workshop, van bedrijven waarvoor je je hebt aangemeld. Tijdens de lunch is er een bedrijvenmarkt. Hier krijg je de de kans om in contact te komen met alle bedrijven die die dag aanwezig zijn. Na de lunch zijn er nog drie rondes activiteiten waar je je voor hebt aangemeld. Beide dagen worden afgesloten met een borrel. 

  • Hoe wordt er rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus?  

Het NCE vond dit voorjaar plaats online. Op 23 en 24 november vindt het evenement fysiek plaats. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19, wordt het NCE aangepast om in een fysieke vorm plaats te vinden. Vooralsnog vindt het evenement op vertoon van een CoronaCheck-app. Ruim op tijd word je geïnformeerd over hoe het NCE gaat verlopen en of er nog zaken veranderen.

 

Zit jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@nijmegencareerevent.nl