Onze Activiteiten:

Presentatie (NL)
Dinsdag, 13.45 - 14.30 uur
Individueel gesprek (NL, CV-selectie)
Dinsdag, 14.45 - 15.30 uur
Accounting
Finance
Strategic

Grant Thornton

Grant Thornton 

 Grant Thornton is een full-service accountants- en adviesbureau: wij hebben fiscalisten in de nationale en internationale praktijk, een grote groep accountants en diverse consultants. In Nederland hebben we zeven vestigingen waar bijna 550 collega's werken. 

Vanuit internationaal oogpunt zijn we nog groter: wereldwijd werken 56.000 mensen voor Grant Thornton, verspreid over meer dan 140 landen! In het centrum van Arnhem hebben we een kantoor met collega's uit zowel de audit- als de fiscale praktijk. Wij werken voor grote (internationale) bedrijven in de omgeving, in een persoonlijke werkomgeving. 

Binnen Grant Thornton bieden wij de mogelijkheid om uw bachelor- en/of masterscriptie (scriptiestage) te schrijven. Daarnaast hebben we ook ruimte voor werkende studentenschappen en hebben we diverse startposities binnen Accountancy, Tax en Advisory (waaronder duurzaamheid en Corporate Finance). 

In onze interactieve workshop ontdekken we welke competenties de accountant van de toekomst nodig heeft in hun dagelijkse werk. De sessie wordt afgesloten met een leuke quiz! 

Werken bij Grant Thornton 

In de verzekering werk je voor grote SME en bedrijfsklanten binnen een gevarieërde mix aan branches. Je werkt substantief en systematisch aan audit procedures en bent verantwoordelijk voor cijferanalyses en relatiecontroles  in de financiële overzichten. Samenwerken met uw directe collega's is essentieel, maar je vormt ook een multidisciplinair team met fiscalisten en andere specialisten. 

Als constituent accountant geef je een correcte weergave van de financiële situatie van onze klanten. Onze klanten vertrouwen op jou en gaan ervan uit dat jij hen optimale naleving van relevante voorschriften biedt. Als junior in de compilatiepraktijk ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor het opstellen van jaarrekeningen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de boekingsadministratie van onze klanten. Tenslotte verzorg je de aangiften vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting en voer je de bijbehorende administratieve werkzaamheden uit. Samenwerken met je collega's is belangrijk.

Als junior belastingadviseur assisteer je de (senior) adviseurs bij het opstellen van belastingadvies. Deze aanbevelingen betreffen bijvoorbeeld bedrijfsvormen, herstructureringen en lening relaties. Je bereidt ook inkomsten- en vennootschapsbelastingaangiften voor. Tenslotte help je bij het controleren van de fiscale aspecten van jaarrekeningen in samenwerking met onze accountants. Je gaat werken voor bedrijven in verschillende branches binnen het (hogere) MKB-segment, DG's en vermogende particulieren. Natuurlijk ben je professioneel en tactvol in de omgang met onze klanten en andere externe relaties. 

Jouw ruimte bij Grant Thornton: 
We hebben een cultuur van openheid en transparantie gecreëerd waarin al onze mensen het verschil kunnen maken. We bieden de volgende programma's om je te helpen jouw persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen: 

  • Trainee Game: wanneer je recent bent afgestudeerd en bij ons bent begonnen, kom je in aanmerking voor de Trainee Game. Een spel gericht op het ontwikkelen van jouw professionele kennis en vaardigheden. Het doel is om onze organisatie uitgebreid te leren kennen. Je bezoekt de meeste van onze kantoren en ontmoet collega's in verschillende servicelijnen. Cases uit alle servicelijnen worden besproken. 
  • Onderwijs: ontwikkeling is belangrijk. Samen met jouw supervisor bepaal je welke trainingen passen bij jouw ontwikkelingsdoelen en hoe jouw training wordt geïmplementeerd. 
  • Multidisciplinaire samenwerking: Je werkt in teams. Dit is niet beperkt tot de locaties, maar strekt zich uit tot de verschillende diensten. Dit is hoe accountants, fiscalisten en consultants samenwerken. Afhankelijk van je functie heb je de mogelijkheid om internationaal samen te werken op de locaties Amsterdam en Rotterdam. 

Tijdens je studie bieden we studentenposities en stageplaatsen aan. Je kunt bij ons je scriptie schrijven en een glimp opvangen van het werk van een accountant of consultant. Na je afstuderen kun je solliciteren op vacatures voor assistent-accountant of junior consultant. 
 
Wil je meer weten?  kijk dan verder op onze website.