Nederlands
English
Menu

Presentatie

Het bedrijf:
Tijdens de presentatie zal het bedrijf je van alles vertellen over de aan het bedrijf gerelateerde activiteiten. Hierbij kan je denken aan hoe het leven van een werknemer er bij het bedrijf uitziet, welke problemen er dagelijks worden opgelost en wat de kernactiviteiten van het bedrijf zijn.

De student:
Als student kan je vragen stellen tijdens de bedrijfspresentatie en krijg je een beter beeld van het bedrijf. De groepsgrootte varieert van vijftien tot veertig studenten.

Workshop

Het bedrijf:
Eerst geeft het bedrijf een korte presentatie over zichzelf (zie presentatie). Daarna laat het bedrijf de studenten nadenken over een bepaalde opdracht, bijvoorbeeld over een probleem dat opgelost moet worden of een innovatief idee dat helpt bij het verbeteren van het bedrijf. Aan het eind van de workshop presenteren studenten (in groepjes) vaak hun ideeën aan de recruiters. 

De student:
De student dient interactief deel te nemen aan de workshop, zowel met de recruiters als medestudenten. Studenten komen met nieuwe ideeën en discussiëren over deze ideeën tijdens de workshop. Er moet natuurlijk serieus deelgenomen worden aan de workshop, maar ook is het de bedoeling dat het interessant en leuk is! De groepsgrootte varieert van vijftien tot veertig studenten.

Business brunch

Het bedrijf: 
Tijdens de business brunch maken de recruiters beter kennis met een kleine groep studenten onder het genot van wat hapjes. De recruiters vertellen iets over zichzelf, over het bedrijf en over hun werkzaamheden. Daarnaast kunnen de recruiters vragen waar de interesses van de studenten liggen en welke studierichting hen aanspreekt.  

 

De student: 
De student vertelt iets over zichzelf en kan vragen stellen. Het is de bedoeling dat studenten actief deelnemen in de gesprekken met de recruiters. Deelname voor de business brunch is gebaseerd op een cv-selectie.  

Wine & Dine

Het bedrijf:
Tijdens de Wine & Dine maken de recruiters beter kennis met een kleine groep studenten onder het genot van wat hapjes en verschillende soorten wijnen. De recruiters vertellen iets over zichzelf, over het bedrijf en over hun werkzaamheden. Daarnaast kunnen de recruiters vragen waar de interesses van de studenten liggen en welke studierichting hen aanspreekt. 

De student:
De student vertelt iets over zichzelf en kan vragen stellen. Het is de bedoeling dat studenten actief deelnemen in de gesprekken met de recruiters. Deelname voor de Wine & Dine is gebaseerd op een cv-selectie. 

Individuele gesprekken

Het bedrijf:
Tijdens het individuele gesprek stelt de recruiter specifieke vragen aan de student over zijn of haar interesses en studierichting. Op deze manier kan het bedrijf erachter komen of een student een goede toekomstige werknemer zal zijn voor het bedrijf.

De student:
De student moet voorbereid zijn voor het individuele gesprek met het bedrijf. Je moet je inschrijven voor de individuele gesprekken als je echt geïnteresseerd bent om te werken bij het bedrijf, of om er een stage of traineeship te volgen. De student kan aan de recruiter vragen wat ze een student te bieden hebben. Een individueel gesprek duurt 15 minuten en zijn gebaseerd op een CV-selectie.

Bedrijvenmarkt

Het bedrijf: 
Tijdens de bedrijvenmarkt kunnen bedrijven in contact komen met de student op een informele manier. Zo kan het bedrijf gedetailleerder ingaan op vragen van studenten. Daarnaast kan het bedrijf een student beter leren kennen.

De student: 
De student kan met een bedrijf praten om een beter idee te krijgen van de activiteiten van het bedrijf, of om eventueel nog vragen te stellen als iets nog onduidelijk is. De student krijgt hierdoor een betere inschatting van het bedrijf. 

Openingsspreker

Ben jij geïnteresseerd in mentale kracht en veerkracht? Wil je weten hoe je dit kunt inzetten in je privé- en werkleven? Dit jaar start de NCE met een openingstoespraak van Erik Wegewijs! Erik is bekend van het tv-programma Special Forces Vips.